Cel mai în vârstă bărbat din lume este ROMÂN | CARTEA RECORDURILOR

foto: Centrul pentru Seniori al Municipiului București

La 111 ani și 7 luni, românul Dumitru Comănescu a fost recunoscut de Cartea Recordurilor drept cel mai vârstnic bărbat din lume.


Recordul a fost confirmat după ce britanicul Bob Weighton a decedat la vârsta de 112 ani.

Dumitru Comănescu spune că secretul longevității sale este dragostea familiei, a soției, fiilor și nepoților.

foto click.ro

Dumitru Comănescu s-a născut pe 8 noiembrie 1908, în Provița de Jos, județul Prahova.

Cele mai frumoase amintiri le are din vremea Marii Uniri de la 1918, pe când era elev. A fost inginer agronom şi unul dintre cei mai valoroşi fitopatologi, fiind discipolul fondatorului Institutului de Cercetări Agronomice, Gheorghe Ionescu Siseşti. Iniţial s-a înscris la Facultatea de Matematică, avându-l profesor pe unul dintre cei mai mari matematicieni, Gheorghe Ţiţeica, pentru ca apoi să îşi găsească vocaţia în lumea cercetării plantelor.

A absolvit facultatea în 1933 şi a lucrat timp de 70 ani: în 2003 făcea ultima expertiza fitopatologică.

La vârsta de 86 de ani s-a organizat la Bucureşti un concurs pentru experţi agricoli, s-a apucat de învăţat şi, din zeci de candidaţi a luat locul 5 pe ţară, aşa încât şi-a prelungit activitatea

„Dragii mei, am primit cu emoție vestea cea mare, dar, în primul rând aș vrea să transmit condoleanțe familiei fostului lider mondial, Robert Weighton. „

„Mă simt onorat și binecuvântat să fiu acum, oficial, cel mai vârstnic bărbat din lume și să reprezint România la cel mai inalt nivel! Este incredibil!”

Foto: www.bucurestibusiness.ro

„Vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine, care m-au ajutat și susținut de-a lungul anilor, familiei, prietenilor și apropiaților. Dar mai ales, pentru tot, eu îi mulțumesc lui Dumnezeu, pentru că El a ales să fiu astăzi aici, pe primul loc în clasamentul celor mai în vârstă bărbați din lume. Vă multumesc pentru urări și gândurile frumoase, vă doresc multă sănătate și sper ca dumneavoastră să mă depășiți!”

– sunt mesajele lui Dumitru Comănescu citate de Centrul pentru Seniori al Municipiului București.

NE VEDEM SI AICI :

FACEBOOK
https://www.facebook.com/SergiuVoicu.ro
https://www.facebook.com/sergiu.voicu.a
https://www.facebook.com/RomaniaFastForward/
https://www.facebook.com/groups/RomaniaFastForward/
https://www.facebook.com/Travel.Business.By.SergiuVoicu.Ro/ https://www.facebook.com/SuccesEchilibru/
LINKEDIN
https://www.linkedin.com/in/sergiu-voicu/
INSTAGRAM
https://www.instagram.com/sergiuvoicu.ro/
YOUTUBE
https://www.youtube.com/SergiuVoicu

Please follow and like us:Multumesc
error0
Tweet 20
fb-share-icon20

Sergiu Voicu

Sunt jurnalist specializat în domeniul economic, de afaceri, financiar şi în turism. Sunt realizatorul proiectului România Fast Forward, unde fac reportaje ample despre români de succes, oameni de afaceri cu poveşti frumoase şi companii autohtone de top. În decursul anilor am prezentat atât emisiuni de business, de călătorii, dar şi de divertisment. Am experienţă de aproape 12 ani de reporter de stiri acreditat la Guvern şi am avut ocazia să fiu regizor şi regizor secund pentru câteva documentare de televiziune. Am lucrat 5 ani şi în radio, unde am fost atât realizator de emisiuni, cât şi DJ. Sunt absolvent de Studii Economice şi am urmat un masterat în Jurnalism, iar călătoriile şi dansul sunt marile mele pasiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

%d blogeri au apreciat: