Lacul de Smarald şi Coloanele de Bazalt din Racoş

Excursie la Lacul Brazi, cunoscut și sub denumirea de Lacul de Smarald şi Coloanele de Bazalt Racoş

Lângă Satul Racos din Județul Brașov, la o aruncatura de bat de Vulcanul Racos, mai găsiți 2 obiective turistice – monumente ale naturii.
Lacul Brazi, cunoscut și sub denumirea de Lacul de Smarald şi Coloanele de Bazalt Racos sunt doua locuri superbe pe care nu ar trebuie să le rataţi în excursiile voastre.
Nu întâmplător se numește Lacul de Smarald, culoarea lui Albastra – Verzuie va fascina privirea și desigur veți face aici niște fotografii grozave.

Lacul este în general foarte limpede și veți vedea în interiorul lui atât peștișorii, cât și cele câteva alge crescute în adâncuri.
Ochiul de apă este înconjurat de pietre și stânci, și nu oferă loc de stat la plaja cu pătură lângă el, dar dacă vreți sa faceți o baie rece de vara, poate fi o opțiune interesantă.


La câțiva sute de metri distanţă de Lacul de Smarald se află și Coloanele de Bazalt. Peretele de rocă bazaltică seamănă cu o tăietură într-un cartof, făcută cu un cutil din acela care face modele cartofilor prăjiți. Nu se poate ajunge cu mașina chiar pana la Coloane, dar este puțin de mers pe jos din zona Lacului.
Peisajele din zona sunt și ele foarte relaxante și frumoase. De la acea înălțime se văd bine dealurile care se pierd în zare.

CITITI SI : VULCANUL RACOS

Pentru reportaje video vă puteți abona la canalul meu https://www.youtube.com/SergiuVoicu
Descoperiți România frumoasă și pe grupul https://www.facebook.com/groups/RomaniaFastForward unde puteți posta și voi fotografii și descrieri din locurile minunate descoperite în România

Please follow and like us:Multumesc
error0
Tweet 20
fb-share-icon20

Sergiu Voicu

Sunt jurnalist specializat în domeniul economic, de afaceri, financiar şi în turism. Sunt realizatorul proiectului România Fast Forward, unde fac reportaje ample despre români de succes, oameni de afaceri cu poveşti frumoase şi companii autohtone de top. În decursul anilor am prezentat atât emisiuni de business, de călătorii, dar şi de divertisment. Am experienţă de aproape 12 ani de reporter de stiri acreditat la Guvern şi am avut ocazia să fiu regizor şi regizor secund pentru câteva documentare de televiziune. Am lucrat 5 ani şi în radio, unde am fost atât realizator de emisiuni, cât şi DJ. Sunt absolvent de Studii Economice şi am urmat un masterat în Jurnalism, iar călătoriile şi dansul sunt marile mele pasiuni.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

%d blogeri au apreciat: