VULCANUL RACOŞ – Locul ultimei erupții vulcanice a Munților Carpați

Ai visat vreodată să ajungi pe LUNĂ? Eu mi-am imaginat de multe ori cum ar fi dacă aş ajunge să văd în realitate peisajul lunar.

Dar, la mai puțin de 70 de km de Brașov, pe drumul spre Sighișoara, am descoperit un loc în care poți testa sentimentul peisajului lunar. La Vulcanul Racos ești ca pe luna. Interesant sentiment am trăit sa pășesc pe acel teren roșiatic și nisipos.

Vulcanul Racoș se află în vecinătatea comunei Racoș, din munții Perșani. Se poate ajunge acolo cu mașina, dar și cu trenul. Drumul de măsina este bun, iar peisajul de până acolo încântător, cu dealuri acoperite de iarba de un verde crud și pomi ce stau precum grănicerii de pază. Se poate ajunge cu mașina până la o distanta de 500-700 de metri de craterul vulcanului…Iar de acolo mai faceți câțiva pași pe jos.

Vulcanul și zona înconjurătoare acestuia reprezintă ultimele activități vulcanice de pe teritoriul României, spun specialistii. Aici sunt ultimele erupții bazaltice cuaternare ale munților Carpați.

Am aflat că locul unde este Craterul vulcanului a fost exploatat pentru foarte multă vreme pentru zgură. ( în 2005 printr-o Hotărâre de Guvern a fost declarată întreaga arie una protejată prin lege – veți înțelege de ce în momentul în care ajungeți acolo )

În Crater veți descoperii straturi de pietriș de culoare neagră, combinate cu culoare roșie si portocalie. Eu nu ma pricep foarte bine la toate tipurile de roci, dar am identificat cel puțin 3 tipuri: piatră ponce, zgură şi bazalte.

CITITI SI: LACUL DE SMARALD SI COLOANELE DE BAZALT

Pentru reportaje video vă puteți abona la canalul meu https://www.youtube.com/SergiuVoicu

Descoperiți România Frumoasa și pe grupul https://www.facebook.com/groups/RomaniaFastForward/ unde puteți posta și voi fotografii și descrieri din locurile minunate descoperite în România

Please follow and like us:Multumesc
error0
Tweet 20
fb-share-icon20

Sergiu Voicu

Sunt jurnalist specializat în domeniul economic, de afaceri, financiar şi în turism. Sunt realizatorul proiectului România Fast Forward, unde fac reportaje ample despre români de succes, oameni de afaceri cu poveşti frumoase şi companii autohtone de top. În decursul anilor am prezentat atât emisiuni de business, de călătorii, dar şi de divertisment. Am experienţă de aproape 12 ani de reporter de stiri acreditat la Guvern şi am avut ocazia să fiu regizor şi regizor secund pentru câteva documentare de televiziune. Am lucrat 5 ani şi în radio, unde am fost atât realizator de emisiuni, cât şi DJ. Sunt absolvent de Studii Economice şi am urmat un masterat în Jurnalism, iar călătoriile şi dansul sunt marile mele pasiuni.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

%d blogeri au apreciat: