ArticoleBusinessJurnalism

România Fast Forward

„România Fast Forward cu Sergiu Voicu”
Emisiune de reportaje documentar, cu povestile antreprenorilor romani si secretele companiilor romanesti de succes 

Un proiect unic in Romania prin care realizez portrete de antreprenori romani, dar prezint intr-un mod inedit parcursul ascensiunii companiilor romanesti.

Romania Fast Forward este o emisiune despre oamenii de succes care fac economia Romaniei sa mearg pe repede inainte, dar este si o emisiune in care aratam ideile de afaceri care aduc o schimbare.

Sunt reportaje documentare de pana la 20 de minute in care vorbim cu cei care au schimbat ceva in business si le prezentam povestiile de viata si de antreprenoriat. Mergem foarte mult pe emotie, pe trairile oamenilor si pe amintirile lor.

Povestea de afacere este construita pe experientele celui devenit antreprenor. Ajungem sa aflam detaliile relevante din copilarie, adolescenta, din timpul studiilor absolvite si primele incercari de business, acele elemente care au format antreprenorul si l-au urcat pe valul succesului.

Pentru ca emisiunea are si rol de mentorat pentru cei care vor sa se apuce de o afacere, aratam pasii prin care fiecare antreprenor a ajuns sa faca performanta.

Este o colectie de modele de succes in economie, oameni care au muncit si au trecut prin multe dificultati, dar care nu au renuntat. Sunt acei romani care fac lucruri bune si creaza partea frumoasa a Romaniei.

In materiale, linia reportajelor este povestea spusa de omul caruia i-a venit ideea, de cei care au pus pe picioare conceptul, dar si de cei din jurul acestora, care ajuta acum compania sa functioneze bine. Interviurile cu antreprenorii sunt unele foarte relaxate, in mediul lor, acasa la ei, in fabricile sau in companiile pe care le-au ridicat si alaturi de oamenii care i-au ajutat sa se dezvolte. Filmarile surprind si activitatea companiei, astfel incat telespectatorul sa invete si despre domeniul economic in care isi desfasoara activitatea antreprenorul.

Pentru ca sunt reporaje documentar sunt folosite in ilustrarea povestilor, atat filmari vechi, cat si fotografii din arhiva personala a oamenilor de afaceri.

Picanteriile din viata oamenilor de afaceri, dar si conceptiile acestora despre mediul economic si despre viitor sunt parti importante in reportaje.

In cei peste 2 ani de emisiune am cunoscut impreuna povestile a mai mult de 80 de afaceri romanesti si aproximativ 120 antreprenori romani cu istorisiri inspirationale.

Proiectul a fost apreciat de mediul de afaceri din Romania si premiat de mai multe ori, pentru modul de prezentare a povestilor de antreprenoriat si pentru sustinerea economiei autohtone.

PREMII:

Trofeul Ioan V. Socec – cea mai importantă distincţie oferită de Camera de Comerţ şi Industrie Bucureşti  pentru sprijinirea antreprenoriatului autohton – pentru reportajele din campania România Fast Forward – acordat pe 31 Oct. 2018

Sergiu Voicu, Jurnalistul de business al anului – titlu acordat de comunitatea de antreprenori Românian Business Leaders – în martie 2018

Premiu pentru promovarea proiectelor româneşti – pentru reportajele din campania România Fast Forward – acordat pe 25 octombrie 2017 de Camera de Comerţ a României

 

Am aflat in emisiune:

cum 2 matematicieni au reusit sa ridice unul dintre cele mai cunoscute branduri de securitate din lume, Bitdefender. Am aflat motivele pentru care un medic roman a renuntat la Germania pentru a porni o afacere cu autocare in Romania. Culisele succesului pentru filmul romanesc si cum arata buncarele in care va functiona unul dintre cele mai puternice lasere din lume.  Am vazut cum se fabrica vagoanele trenurilor romanesti si celebrele cosmetice dupa retata Anei Aslan. V-am aratat cea mai robotizata firma din Romania, si am cunoscut povestea uneia din primele 20 cele mai performante scoli private din lume. I-am cunoscut copilaria celui care a pus pe picioare prima firma Uniciorn Romanesc, am vazut cum se fac cele mai subtiri si mai usoare ceasuri din lume, dar si ce pasi a facut industriasul din Pascani pentru a castiga lupta cu productia din China, la scaune pentru copii si centuri de siguranta. Am cunoscut tineri care la 30 de ani au ridicat peste 20 de companii care isi desfasoara activitatea in intreaga lume si romani care prin ideile lor au revolutionat medicina la nivel mondial.

Reportajele pot fi vazute pe Digi24 miercurea in jurnalele pare de stiri (o varianta de pana la 10 minute) si duminica la 14.30 (emisiunea completa de pana in 20 de minute)

Reportajele pot fi urmarite si online AICI pe si pe canalul meu de youtube AICI 

Las aici mai jos o lista a oamenilor cu care am depanat amintiri si impreuna cu care am construit reportaje memorabile despre viata, munca si realizari:

Sa fie pentru inspiratie: 

– click pe numele companiei sau a antreprenorului pentru a vedea reportajul:

Bitdefender – Florin Talpeş

Laserul de la Magurele – Nicolae Zamfir

TotalSoft – Liviu Drăgan

AdePlast – Marcel Bărbuţ

FanCourier – Felix Pătrăşcanu, Adrian şi Neculai Mihai

Zitec – Alexandru Lăpuşan

Campioni la robotica – Dana Războiu

Autonom – Marius şi Dan Ştefan

HI-Film Production – Ada Solomon

Amber Studio – Dragoş Hâncu

Educatie prin animatie – Periodic – Barna Nemethi

Tanex – Adrian Băjenaru

Editura Curtea Veche – Iren Arsene

Bucurestiul Tinerilor – Robert Nastasă

5 to Go – Radu Savopol, Lucian Bădilă

Astra Vagoane Calatori – Valer Blidar

AxoSuits – exoschelet romanesc – Andras Kapy

Ferma Animalelor si Ferma de Vaci Pantelimon – Sorin şi Mihai Petcu 

Small Academy – Mya şi Sorin Ţărmure

Elmas – Marton Geza Roth

Farmec – Mircea Turdean

IPEC – Cristian şi Cosmin Covaciun

Cemacon – Liviu Stoleru, Andrei Cionca

Bilka – Horaţiu Ţepeş

Confind, SanConfind – Ioan Simion

Pegas – Andrei Botescu, Alexandru Manda

Kooperativa 2.0 – Cristian China Birta, Vlad Dulea

Lateral – Ciprian Morar

Dacia Plant – Călin Ianţa, Traian şi Radu Ionescu Heroiu

Fast Order – Lucian Cramba

EasyWash – Bogdan Grigoraş, George Vulcu, Răzvan Rizea

Remat Holding – Mihai Sofian

SFATURI DE LA ANTREPRENORI DE SUCCES

Nod Makerspace – Florin Cobuz, Tamina Lolev

Eurolines – Dragos Anastasiu

Impact Hub – Oana Craioveanu

Te Rox Prod – Doina Cepalis, Roxana Cepalis

Noah – Ruben Perju, Iosif Harasemiuc

Transylvania College – Simona Baciu

Qualitance – Ioan Iacob, Radu Constantinescu

Reflex – Camil Moldoveanu

Fruteria – Andreea Moldoveanu

EvoHoreca – Raluca si Alin Trusca

UiPath – Daniel Dines, Marius Tirca

Trend Consult – Adrian Florea

Dynamic HR – Simona Nicolaescu

Modpack System – Valentin Malaescu, Bogdan Malaescu

Braiconf – Dan Simionescu, Mariana Popa

Prodplast, Biodeck – Tudor Georgescu

Bittnet Systems – Cristian Logofatu, Mihai Logofatu

Gusto – Eliodor Apostolescu, Catalin Nour

Elis Pavaje – Elisiu Goţa, Emil Elisiu Goţa, Vasile Goţa

Adaconi – Mircea Neiconi, Adelina Neiconi

Salad Box – Dan Isai

Marius Ghenea – antreprenor în serie

City Grill – Dragoş Petrescu

4 Maini – Augustin Russu, Claudia Russu

Leonard Caffe – Mihail Florescu

INVATATURI DIN ESEC, Sfaturile antreprenorilor de succes:
Sergiu Negut antreprenor, Dora Surugiu-Kocsolade fondator Maasstricht School of Management, Smaranda-Ioana Vlad studentă The Entrepreneurship Academy, Ciprian Dudulea student EA – The Entrepreneurship Academy, Andrei Valentin Cionca antreprenor CITR Group, Felix Patrascanu – antreprenor FAN Courier, Neculai Mihai – antreprenor FAN Courier, Adrian Mihai – antreprenor FAN Courier, Mihaela Glavan antreprenor atelier încălţăminte, Mariuca Talpeş – antreprenor Bitdefender, Florin Talpeş – antreprenor Bitdefender, Doina Cepalis – antreprenor Te-Rox Prod, Dan George Stefan – antreprenor Autonom, Marius Stefan – antreprenor Autonom, Dragos Anastasiu – antreprenor Eurolines Romania, Vlad Craioveanu – antreprenor Impact Hub Bucharest, Daniel Matei – antreprenor Impact Hub, Oana Craioveanu – antreprenor Impact Hub

INCERCARI IN AFACERI:
Andrei Cionca antreprenor CITR, Andra Buţiu manager CITR Prahova, Silviu Savin reprezentant cumparator Tractorul, Geanina Lazanu reprezentant banca creditoare Flanco, Andreea Cionca Anghelof asociat coordonator, Alexandru Manda – antreprenor Pegas,
Andrei Botescu – antreprenor Pegas, Smaranda Ioana Vlad – studenta, Cosmin Scripcariu-student, Alex Burghelia- student

Gradina Vlahiia – Cristian Dumitrescu

Lampix – Mihai Dumitrescu, George Popescu

Careless Beauty – Elena si Adina Oancea

Atasagon – Alina Spinean, Petru Gurkan

Temad – Florin Madar

Ralitza – Marieta Kojanov,  Dan Govella

IRUM – Mircea Oltean, Violeta Oltean, Andrei Oltean

Vivre – Monica Cadogan

HORA – Nicolae Bâzgan

Mobila Dalin – Toma si Dan Cotoi  |  Serele Dalin – Calin Cotoi | Posetele Anna Fellini – Monica Cotoi

SUCCESUL vazut de antreprenorii Romani si perspectivele despre VIITORUL ROMANIEI Andrei Cionca – antreprenor CITR, Smaranda Ioana Vlad – antreprenor Activity Camp, Florin Cobuz – antreprenor Nod Makerspace, Tamina Lolev – antreprenor Nod Makerspace, Doina Cepalis – antreprenor Te Rox-Prod, Elena Marineci – antreprenor Starfish event, Oana Craioveanu – antreprenor Impact Hub, Adrian Florea – antreprenor Trend Consult, Raluca Truşcă – antreprenor EvoHoreca, Alin Truşcă – antreprenor EvoHoreca, Dragoş Anastasiu – antreprenor Eurolines, Mihai Dumitrescu – antreprenor  Lampix, Mihail Florescu – antreprenor Leonard Caffe, Radu Constantinescu – antreprenor Qualitance, Ioan Iacob – antreprenor Qualitance, Marius Ghenea – antreprenor şi angel investor, Petru Muhammet Gurkan – antreprenor Atasagon, Alina Spinean – antreprenor Atasagon, Mircea Oltean – antreprenor IRUM, Augustin Russu – antreprenor 4 Mâini, Claudia Russu – antreprenor 4 Mâini, Nicolae Bâzgan – director general şi acţionar Hora, Dan Isai – antreprenor Salad Box, Monica Cadogan – antreprenor Vivre, Dragoş Petrescu – antreprenor City Grill, Cristian Dumitrescu – antreprenor Grădina Vlahiia, Ada Solomon – producător de filme, Florin Madar – antreprenor Temad

Clinicile Dr Ionut Leahu – Ionuţ Leahu

ITUX – Alexandru Neştian, Ana Maria Varvara

Diverta – Octavian Radu, Anca Radu

Roboţi Umanoizi – Ana-Maria Stancu, Alexandru Stancu

Bookster – Bogdan Georgescu, Alexandra Stroe, Iulia Ghiţa

Fitness & Business Education School – Iulian Dinu

Editura Litera – Dan, Marin si Anatol Vidrascu

Fabrica de bere buna Zaganul: Laurentiu Bănescu,Alexandru Geamănu

Pain Plaisir – Irina Stăncescu, Tom Rees

KitchenShop – laurenţiu Ilie

Cris-Tim – Radu Timiş, Cristina Timiş, Radu Timiş Junior

Norofert – Vlad Popescu, Florin si Ilieana Florescu

2 Performant – Dorin Boerescu

Vola.ro  – Daniel Truică

Pizzeria Mamizza, cafeneaua M60, restaurantul KANE, festivalul de film ShortsUp  – Răzvan Crişan

Glo Marine Arhitectura Navala – Adrian Pohilcă, Liviu Moise, Liviu Gălăţanu

Flori de Ie – Cristina Chiriac

Veltra Bikes – Sabin Dimian

 

TESTIMONIALE:

vezi AICI ce spun

ANTREPRENORII DESPRE ROMANIA FAST FORWARD 

 

IAR AICI GASITI:

Recenzii de la telespectatori primite pentru emisiunea Romania Fast Forward

 

TOATE REPORTAJELE

„Romania Fast Forward cu Sergiu Voicu”

– CLICK AICI –

https://www.facebook.com/RomaniaFastForward/
http://www.digi24.ro/special/campanii-digi24/romania-fast-forward
https://www.youtube.com/sergiuvoicu

Sergiu Voicu

Sunt jurnalist specializat în domeniul economic, de afaceri, financiar şi în turism. Sunt realizatorul proiectului România Fast Forward, unde fac reportaje ample despre români de succes, oameni de afaceri cu poveşti frumoase şi companii autohtone de top. În decursul anilor am prezentat atât emisiuni de business, de călătorii, dar şi de divertisment. Am experienţă de aproape 12 ani de reporter de stiri acreditat la Guvern şi am avut ocazia să fiu regizor şi regizor secund pentru câteva documentare de televiziune. Am lucrat 5 ani şi în radio, unde am fost atât realizator de emisiuni, cât şi DJ. Sunt absolvent de Studii Economice şi am urmat un masterat în Jurnalism, iar călătoriile şi dansul sunt marile mele pasiuni.

Descoperă mai multe la Sergiu Voicu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura